3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα για 10 οπαδούς που διέφυγαν στην Κροατία

Νέες συλλήψεις Κροατών χούλιγκανς που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κροατικής ιστοσελίδας Jutarnji, οι αρχές της Κροατίας δέχτηκαν την εξής εντολή από τις ελληνικές αρχές: «Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα».

Πρόκειται για δέκα Κροάτες οπαδούς, που βρέθηκαν στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου, αλλά διέφυγαν της σύλληψης και κατάφεραν να επιστρέψουν στη χώρας τους. Μάλιστα, έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα για τη σύλληψή τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί έχουν καταγραφεί να εισέρχονται στην Ελλάδα και ήταν στη σχετική λίστα που είχαν στείλει οι κροατικές αρχές στην ελληνική αστυνομία.

Ωστόσο, κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη και επέστρεψαν στη χώρα τους με καράβι για την Ιταλία και στη συνέχεια οδικώς. Αν και τα ονόματα των δέκα Κροατών δεν έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως είναι γνωστοί οπαδοί των Bad Blue Boys.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει ότι η Κροατία δεν μπορεί παρά να εκτελέσει τα διεθνή εντάλματα που έχει στα χέρια της, καθώς δεσμεύεται από σχετικό νομικό πλαίσιο.