ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Τι αποκαλύπτει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και να ξετυλιχθεί το κουβάρι.

Οι Αρχές είχαν συλλάβει 3 άτομα για κατοχή ναρκωτικών, οι οποίοι ήταν και γνώριμοι του κρεοπώλη, ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν κάποια σύνδεση με το έγκλημα.

Αξιωματικός, που μετέχει στις έρευνες, τονίζει στο pelop.gr, “Το Μεσολόγγι είναι μία μικρή πόλη και οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος έχει κι άλλους γνωστούς και φίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνέπραξαν στον φόνο. Αντλήσαμε διάφορες πληροφορίες και μας οδήγησαν σ’ ένα μπαρ που κράχτης ήταν μία… ομορφούλα σερβιτόρα. Εκεί, λοιπόν, σύχναζαν πολλοί φίλοι και γνωστοί του κατηγορούμενου κρεοπώλη, αλλά και ο ίδιος ο κρεοπώλης.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την αποδοθείσα στον 50χρονο εγκληματική ενέργεια με τους φίλους του και θαμώνες του μπαρ. Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε αυτό τον χώρο συχνάζουν άτομα που επιδίδονται στο “σπορ” της χρυσοθηρίας και της αρχαιοκαπηλίας, αλλά ούτε καν ενδείξεις έχουμε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου”.

Κοντολογίς, οι ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν τα δανεικά που χρωστούσε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Η δικογραφία είναι ακόμη ανοικτή, αλλά τα στοιχεία που εισφέρονται από την Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν αλλοιώνουν την εικόνα που έχει σχηματισθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ο προφυλακισμένος θα κληθεί από την ανακρίτρια και θα ενημερωθεί για την περαίωση της δικογραφίας.

Νέα στοιχεία και πρόσωπα προστίθενται στο “κάδρο”, καθώς έναν μήνα μετά το έγκλημα έρχονται στο φως τα επίμαχα μηνύματα με το θύμα που διέγραψε ο κρεοπώλης, ενώ ταυτοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα που μιλούσαν μαζί τους για «χαμένους θησαυρούς».

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου και αν είχε συνεργούς ο προφυλακισμένος κρεοπώλης που αρνείται την κατηγορία. Από τα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ανακτηθεί μηνύματα που δείχνουν ότι ο Μπάμπης και ο κατηγορούμενος χασάπης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα για χαμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολύτιμα αντικείμενα και χρυσό.

Τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό είναι πλέον στο «στόχαστρο» της αστυνομικής έρευνας και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους με το θύμα και τον δράστη.

Σε μία από τις διαγραμμένες συνομιλίες του κρεοπώλη με το θύμα που ανακτήθηκαν από τους αστυνομικούς περιλαμβάνεται η ακόλουθη στιχομυθία:

– Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

– Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό του θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα έναν μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.

Περισσότερες πληροφορίες θα έρθουν στο φως όταν ολοκληρωθούν η ανάλυση και επεξεργασία των κινητών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.