ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αρνούνται τις κατηγορίες οι ηθικοί αυτουργοί – Τα ρίχνουν στην «κακή τύχη»

Ευθύνες στο δολοφονημένο Αρ. Μπάκο επέρριψαν οι συμπατριώτες του και κατηγορούμενοι στην υπόθεση για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Απολογούμενοι ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υποστήριξαν πως δεν έχουν σχέση με το φονικό, καθώς η εμπλοκή του ονόματός τους ήρθε από τον Αρ. Μπάκο.

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, που κατηγορείται ότι είχε το ρόλο του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, έκανε λόγο για «κακή τύχη» που οδήγησε στο θάνατο το Μιχ. Ζαφειρόπουλο, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα. «Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι» είπε και πρόσθεσε πως στόχος των δολοφόνων ήταν «να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος».

Στο «κάδρο» έβαλε και τον επιχειρηματία Αρ. Φλώρο, καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa, επισημαίνοντας στο δικαστήριο ότι ο τελευταίος πλήρωσε προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη ενώ έχει καταστεί κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ. Tην εντολή την είχε δώσει ο Φλώρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Από την πλευρά του, ο Ιμπραχήμ Μπραχιμάι που φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, υποστήριξε πως δεν σκόπευε να σκοτώσει το Μιχ. Ζαφειρόπουλο, αλλά να τον τραυματίσει, εμμένοντας και αυτός ότι η εντολή δόθηκε από τον Αρ. Μπάκο. Όσο γι τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, Λεκοτσάι και Ολντι, δήλωσε πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, Ντ. Όλντι, ο οποίος επίσης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. «Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπακο. Για τους συγγενείς του θύματος, θα πρέπει να βρείτε να την αλήθεια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα». Το δικαστήριο θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο με την εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής.