3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Δομές υγειονομικές «βόμβες»! Το γηροκομείο στο Μαρούσι και το κέντρο μεταναστών στη Μόρια εντείνουν τους φόβους!

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης αλλά και ο οίκος ευγηρίας Cantaurea στο Μαρούσι, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα από ασυμπτωματικά άτομα.
Οι δύο νέες εστίες έρχονται να προστεθούν στις τρεις υπάρχουσες, την «Αγία Κυριακή» και την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και τη δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών στον Βύρωνα. Δυστυχώς στην περίπτωση των δύο οίκων ευγηρίας της Βόρειας Ελλάδας έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 23 ηλικιωμένοι, οι 22 εκ των οποίων από την «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.
Στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα έχουν βρεθεί 33 θετικά κρούσματα (εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι), ενώ στο ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη ένας 40χρονος Σομαλός έχει τεθεί σε απομόνωση, όπως και δύο συγκάτοικοί του.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Στο Μαρούσι, 19 είναι τα θετικά κρούσματα, όλα μεταξύ των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων που στην πλειοψηφία τους ήταν ασυμπτωματικοί. Ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε καραντίνα και οι ηλικιωμένοι νοσούντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN