3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά από την Εκκλησία για τoν Έβρο – Τι δοκίμασε ο στρατός

Η θωράκιση των συνόρων στον Έβρο προχωράει με ταχείς ρυθμούς και η Εκκλησία συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από την απόφαση που πήρε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κάλυψη προμηθειών του Στρατού και την αγορά ειδικού εξοπλισμού για τη θωράκιση του φράκτη στα σύνορα του Έβρου, ύψους 49.000 ευρώ.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Άμυνας, παραδόθηκαν ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης, πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ. επίσης χαρίστηκαν θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως προσδίδοντας επιπλέον δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την παραλαβή σημείωσε πως ανέκαθεν οι Ένοπλες Δυνάμεις αγωνίζονταν για τα Εθνικά δίκαια με την ευλογία της Εκκλησίας. «Οπωσδήποτε, όπως σας είπα, με τη βοήθεια του Θεού, είχαμε επιτυχή αντιμετώπιση η οποία μεταξύ άλλων έφερε και αφύπνιση σε όλο το Έθνος έτσι ώστε να αντληθούν δυνάμεις και να αντέξουμε στην πρόκληση» σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα ο στρατός προχωράει και στην ενίσχυση των επιτηρητικών φυλακίων του και σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε δοκιμή αντοχής αλεξίσφαιρου φυλακίου με έκρηξη από πυροτεχνουργούς με τη χρήση εκρηκτικών υλών και χειροβομβίδας.