ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν 50Gb για τους έφηβους 15-17 ετών που εμβολιάζονται! Πότε ξεκινά και πώς θα λειτουργεί

H πλατφόρμα για το Freedom Pass/Data, μέσω του οποίου οι νέοι 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα αποκτούν δωρεάν 50Gb δεδομένων για το κινητό τους θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr/freedompass, ενώ θα έχει διάρκεια 5 μηνών.

Δικαιούχοι θα είναι οι νέοι 15 έως 17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου, ή τη μονή δόση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα είναι ιδιαίτερα απλή. «Θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στην περίπτωση των ΚΕΠ, θα απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου», εξήγησε.

Η αίτηση για το Freedom Pass/Data θα υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS.

Να σημειωθεί ότι το Freedom Pass/Data θα υλοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση και όχι με συνεισφορά των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.