ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν λαϊκά φροντιστήρια στην Πάτρα

dorean-fronthsthria-sthn-patra

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές στη δομή και στο περιεχόμενο του φτιάχνει ένα σχολείο βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και αναχρονιστικό.

Φτιάχνει το φτηνό εργατικό δυναμικό των 400€ που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για μεγαλύτερα κέρδη.

Βασική τους επιδίωξη είναι η ημιμάθεια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους υποταγμένους που δε θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, που δεν θα αμφισβητούν με τη γνώση τους και τη πάλη τους το σύστημα τους και την εξουσία του κεφαλαίου.

 

Παλεύουμε για μόρφωση και δουλειά για όλα τα παιδιά:

  1. Κανένα παιδί έξω από το σχολείο.
  2.  Όχι στο γενικευμένο πανελλαδικό σύστημα εξετάσεων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
  3.   Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει, δεν θα τα εξοντώνει, που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες τους. Να έχουν όλοι οι μαθητές μετά το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο δικαίωμα πρόσβασης είτε σε τριτοβάθμια είτε στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
  4.   Κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας.
  5.   Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα κλπ. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  6.   Ούτε ένας μαθητής ανασφάλιστος. Άμεσα μέτρα στήριξης για χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

 

Παράλληλα υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.

Οργανώνουμε και φέτος τα δωρεάν λαϊκά φροντιστήρια βοήθειας των μαθημάτων του σχολείου σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, σε συνεργασία με καθηγητές από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και φοιτητές από το Μέτωπο Σπουδαστών ΜΑΣ. Τα μαθήματα θα αρχίσουν αρχές Οκτώβρη σε Μαθηματικά, Φυσική, Έκθεση, Αρχαία κπλ.

Δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά στον Παμμικρασιατικό (Φωκαίας 26) 2οςόροφος ώρες 6-7 απόγευμα».

Πηγή: thebest.gr