ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω wi-fi σε 16 σημεία στη Θεσσαλονίκη και θα αυξηθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω wi-fi hotspots , μπορούν να έχουν οι Θεσσαλονικείς, σε δεκαέξι περιοχές της πόλης.

Αυτές είναι: η πλατεία Αριστοτέλους, η ΧΑΝΘ, η κάτω είσοδος της ΔΕΘ, ο Λευκός Πύργος, το πάρκο Νέας Ελβετίας, η πλατεία Μηνά Πατρικίου, το Πάρκο Κρήτης, το γήπεδο του ΑΡΗ (οδός Αλκμήνης), το πάρκο Παπαναστασίου, η πλατεία Ρομφέη Β’, η Τούμπα (κολυμβητήριο-Κεντρο πολιτισμού), η πλατεία Αίνου, η πλατεία Π. Συνδίκα, το Αρχαιολογικό Μουσείο (Ν. Γερμανού), η πλατεία Καούδη και το πάρκο Ανθοκομικής.

Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τις 31 Αυγούστου, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα προσφέρεται σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία, στα διοικητικά όρια του δήμου.

«Η δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, προώθηση και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφόρησης και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στην τοπική οικονομία, καθώς πλέον με απλά βήματα, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν.