ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματικές ώρες στο νοσοκομείο της Καστοριάς: Θετικοί στον ιό 10 εργαζόμενοι – Αυξάνονται καθημερινά οι διακομιδές ασθενών

Δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο της Καστοριάς, μιας περιοχής η οποία δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό και μετρά ήδη τρεις νεκρούς.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης μίλησε στο Mega, ο περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

«Στη δυτική Μακεδονία αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου 10 εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό έχουν διαγνωστεί με προσβολή από κορωνοϊό. Χθες εστάλησαν 30 δείγματα στα διαγνωστικά κέντρα για να δούμε τι γίνεται συνολικά με το προσωπικό του νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Κασαπίδης,ενώ σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό και να συνεχίσει η λειτουργία του.

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση του κορωνοϊού, μόνο αριθμητική»

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι τα δύο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως υπάρχει ενδιαφέρον από μια νοσηλεύτρια για να βρεθεί εκεί και να εξετάσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης, τόνισε ότι από το κέντρο Υγείας Τσοτιλίου οι γιατροί επικοινωνούν καθημερινά με όλες τις οικογένειες στις δύο περιοχές και ήδη έχουν γίνει 5 διακομιδές από τότε που μπήκε σε καραντίνα η Δαμασκηνιά.

Τέλος, σημείωσε ότι η περιφέρεια λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στην αγορά για την τήρηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.