ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματικές στιγμές: Ανθρώπινη αλυσίδα σε Ηλιούπολη, Αργυρόπουλη για να σώσουν τα σπίτια τους – ΦΩΤΟ

Πύρινος εφιάλτης απειλεί σπίτια και κατακαίει δασικές εκτάσεις, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική και Λακωνία. Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών στην Ηλιούπολη και έχουν περάσει τα σύνορα με την Αργυρούπολη.

 

 

 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Υμηττό, πάνω από τον Βύρωνα, καίει χαμηλή βλάστηση ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την Αττική και έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια στην Ηλιούπολη βρίσκονται οι φλόγες, με τους κατοίκους να συνδράμουν όπως μπορούν στο έργο της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως δήλωσε, ο δήμαρχος Ηλιούπολης «η κατάσταση είναι δύσκολη και η φωτιά έχει περάσει τα σύνορα Ηλιούπολης Αργυρούπολης. Υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο στα αστυνομικά, σε απόσταση 40 μέτρων από τα σπίτια. Είναι σίγουρα εμπρησμός».

Με κουβάδες νερό, πυροσβεστήρες και κλαδιά από δέντρα, οι κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν εστίες της φωτιάς προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι έχουν κάνει ανθρώπινη αλυσίδα, μεταφέροντας κουβάδες με νερό.