3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματική έκκληση από φίλη του Σπύρου Φωκά: «Είναι άμεση η ανάγκη να βρεθεί ένα σπίτι»

Τις πολύ δύσκολες στιγμές τις οποίες βιώνει ο χαρισματικός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, περιγράφει η φίλη του, ηθοποιός, Σοφία Μπαλάση.

Η κ. Μπαλάση σε συνέντευξή της δεν έκρυψε την έντονη αγωνία μα και τη θλίψη της για το καθεστώς ανέχειας στο οποίο ζει ο πολυαγαπημένος ηθοποιός, την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας:

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό, τραγικό παράδειγμα, είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κραυγή αγωνίας της ηθοποιού συνεχίζεται, με μία έκκληση προς την Πολιτεία: «Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο κανονικό σπίτι για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ό,τι μπορεί, έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς».