slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματική προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας! «Αποφύγετε τις μετακινήσεις το επόμενο 48ωρο!»

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς από αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, αύριο Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη αναμένουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Προβλέπεται ότι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στη Μαγνησία, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας θα αρχίσουν από αργά απόψε το βράδυ. Γι’ αυτό ανεξαρτήτως του καιρού αυτή τη στιγμή, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι ενδέχεται απρόοπτη αλλαγή του καιρού στην περιοχή τους. Ιδιαίτερα για την Αττική και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση των μετεωρολόγων, δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι, αύριο Δευτέρα» τόνισε ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης.

«Απευθύνουμε ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες. Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας, γιατί μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας με αίθριο καιρό, αλλά όταν θα επιστρέφουμε να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες. Επίσης, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες» τόνισε.