ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την επίτευξη αειφόρας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας παρουσίασε ο Πατούλης

Στις σύγχρονες προκλήσεις και στις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κεντρική Διοίκηση για την εξασφάλιση της αειφόρας ανάπτυξης και της ευημερίας πολιτών και επιχειρήσεων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση στο γκολφ γλυφάδας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Ως ενδεικτικό παράδειγμα έφερε την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κατά την περίοδο της Πανδημίας, όπου  μέσω του ΠΕΠ Αττικής  εξασφαλίστηκαν 250 εκ. ευρώ για τη στήριξη πάνω από 10 χιλιάδων επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε χθες το βράδυ από την  Global Sustain, είχε ως θεματική την ευημερία που μπορεί να έρθει στην κοινωνία, μέσα από την υπεύθυνη ανάπτυξη. Χαιρετισμό μέσω βίντεο, απηύθυνε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ  παραβρέθηκαν ανώτατα στελέχη και CEOs  κορυφαίων  εταιρειών και του τραπεζικού συστήματος.

Ο Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Για να μπορέσουν οι κοινωνίες μας να ευημερήσουν απαιτούνται νέες, ριζοσπαστικές και καινοτόμες προσεγγίσεις κατάλληλες για τη νέα ενεργειακή και γεωπολιτική αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται. Ζούμε σε μια περίοδο που βεβαιότητες κλονίζονται, σταθερές χρόνων καταρρέουν. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να θέσουμε στο κέντρο της προσοχής μας σε συγκεκριμένους άξονες συζήτησης και δράσης και γύρω από αυτούς να επεξεργαστούμε απαντήσεις, πολιτικές και στρατηγικές. Για να μπορέσουν οι κοινωνίες μας να ευημερήσουν απαιτούνται νέες, ριζοσπαστικές και καινοτόμες προσεγγίσεις κατάλληλες για τη νέα ενεργειακή και γεωπολιτική αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται. Το πραγματικό στοίχημα θα κριθεί ξανά στο επίπεδο της οικονομίας, ενώ είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τη δημοκρατία και τη διαφάνεια χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα της καθημερινότητας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις να ανοίξουν δρόμους προς την κατεύθυνση της αειφόρας ανάπτυξης».