ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Drones με θερμικές και οπτικές κάμερες στη μάχη με τις φλόγες στη Λέσβο

Drones (Συστήματα μη Επανδρωμένων Εναέριων Αεροσκαφών) εξοπλισμένα με θερμικές και οπτικές κάμερες για την εύρεση εστιών φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στα βουνά της Θερμής στην ανατολική Λέσβο το διήμερο Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Σε μία αρκετά δύσβατη περιοχή και κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως αυτή όπου εξελίχθηκε η δασική πυρκαγιά, η Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου χρησιμοποίησε τα drones των Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Προκειμένου να υπάρχει καλύτερη γνώση του πεδίου της πυρκαγιάς και να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσβεσή της.

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης παραμένει αρωγός στην τοπική κοινωνία και συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό και συμμετείχε εθελοντικά στην προσπάθεια για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς έπειτα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πυροσβεστικού Σώματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.