ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο αστυνομικοί τραυματίες μετά από συμπλοκή με Ρομά

Σε άγρια συμπλοκή κατέληξε η… απόπειρα πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης να κάνει σύσταση σε οικογένεια Ρομά που διατάρασσε την κοινή ησυχία, κοντά στην περιοχή του αμαξοστασίου των Άνω Λιοσίων.
Ξημερώματα Πέμπτης και οι γείτονες καλούν την Αστυνομία, καθώς το γλέντι στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας των Ρομά είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο απ’ τα συνηθισμένα. Δύο αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και πριν καλά – καλά κατέβουν από το περιπολικό για να κάνουν σύσταση, δέχονται επίθεση με πέτρες και μπουκάλια. Αποτέλεσμα ένας αστυνομικός τραυματίας από σπασμένο μπουκάλι στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του και ένας άλλος στο αυτί από πέτρα, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το όχημα της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν σε βοήθεια άλλους συναδέλφους τους, στο σημείο έσπευσαν επί τόπου δύο τζιπ των Τ.Α.Ε. με συνολικά έξι αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από τα άτομα τα οποία τους είχαν περικυκλώσει και. Ωστόσο, δεν έγινε τελικά καμία σύλληψη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν το αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σταματάκης: «Για μία ακόμη φορά έχουμε τραυματίες συναδέλφους»

Μιλώντας στο Reader.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, επεσήμανε: «Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες περιστατικού που συνάδελφοι πηγαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται τραυματίες στο νοσοκομείο. Το έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει η Δυτική Αττική να ενισχυθεί, να υπάρχει ισχυρή ένστολη αστυνόμευση που θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Και κάτι ακόμα, δεν είναι δυνατόν όλοι να λένε ότι η περιοχή “πονάει” και να φεύγουν καθημερινά συνάδελφοι για να ενισχύουν άλλες υπηρεσίες της Αττικής».

Πηγή: reader.gr