ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύσκολη η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Πήρε κλίση το πλοίο

Δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει στο γκαράζ 3 του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαιόπουλο, εντός του πλοίου συνεχίζουν να καίγονται φορτηγά και ΙΧ, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνει ο μεγάλος αριθμός οχημάτων. «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Στο πλοίο δεν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο, ενώ η κατάσβεση συνεχίζεται τόσο από τις μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής όσο και από το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει λάβει κλίση προς τα αριστερά, από τα πολλά νερά που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του από την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το περιστατικό η ΑΝΕΚ αναφέρει τα εξής:

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.

Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».