3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ ψάχνουν την Ναταλί! Το διπλό σήμα του κινητού! Η έκκληση του συντρόφου!

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν για τρίτο 24ωρο οι έρευνες για την 34χρονη αγγλοκύπρια  αστροφυσικό που έχει εξαφανιστεί στην Ικαρία με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει πάει στο νησί του βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Οι  έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την περιοχή που βρίσκεται το δωμάτιο, στο οποίο διέμενε το ζευγάρι.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές πολίτες.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Open, ο επικεφαλής των διασωστών Μιχάλης Χριστοδούλου, είναι θέμα ωρών να εντοπιστεί το κινητό της 34χρονης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό δε θα κλείσει λόγω μπαταρίας.

Το κινητό τηλέφωνο της άνοιξε μυστηριωδώς δώδεκα ώρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισης της και ενώ οι αρχές την αναζητούσαν ήδη. Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Δεν είναι γνωστό εάν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.

Ερωτήματα δημιουργεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει δύο στίγματα εκπομπής από το κινητό της 35χρονης, σε δύο διαφορετικά σημεία του νησιού.

Ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 έκανε έκκληση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρίες να συνδράμουν, ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή.

Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κυρήκου Ικαρίας.