ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφερναν μετανάστες για να τους κρατούν ομήρους και να ζητούν λύτρα!

Σπείρα Ελλήνων παραλάμβανε μετανάστες που έφταναν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω δύσβατων σημείων της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους κρατούσαν φυλακισμένους, απαιτώντας λύτρα από τους ίδιους και συγγενείς τους στις πατρίδες τους.

Την είσοδο των αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος αναλάμβανε άγνωστος συνεργός του κυκλώματος, ο οποίος οδήγησε επτά μετανάστες σημείο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Εκεί συναντήθηκαν με τα βασικά μέλη του, έναν 32χρονο και έναν 22χρονο οι οποίοι τους μετέφεραν με δύο οχήματα στο σπίτι του πρώτου σε οικισμό της Κομοτηνής.

Στο σπίτι αυτό τους κρατούσαν παράνομα με βία και απειλές, για να τους υποχρεώσουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να τους ζητήσουν να πληρώσουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι!

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τις αρπαγές και, μαζί με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, έκαναν έφοδο στο σπίτι του 32χρονου, του πέρασαν χειροπέδες και απελευθέρωσαν τους επτά φυλακισμένους αλλοδαπούς.