slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης χωρίς τέλος! Η κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα! Δείτε τα τελευταία ρεπορτάζ!

Άνιση μάχη με την φωτιά δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Μαγνησίας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βελεστίνο και κόστισε την ζωή σε δύο ανθρώπους συνεχίζει να καίει παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστεί.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κάστρο Λαμίας. Η πυρκαγιά δεν είχε ιδιαίτερη ένταση κατά τις βράδυνες ώρες ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι. Στην Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες κοντά στο Πλατανιστό.

Στο Αίγιο, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

Κατασβέστηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.