3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης για δημοσιογράφο έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου! «Σκεφτόμουν πως κανείς δεν θα έρθει να με σώσει»!

Έναν εφιάλτη πέρασε δημοσιογράφος που βρέθηκε έξω από το υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε περικυκλωμένη.

Η κατάληψη στο ΕΠΑΛ συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, με κουκουλοφόρους να μπαινοβγαίνουν από τα κάγκελα του σχολείου, ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτό, χωρίς να πλησιάζουν.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι νεαροί φέρονται να εκτοξεύουν κροτίδες στον δρόμο, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολείο. Μάλιστα, έγινε και χρήση καπνογόνου, ενώ, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν και πανό, το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά: «θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα».

Χθες οι δράστες επιτέθηκαν κατά της δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ του thesstoday.gr, Ελίνας Τουκουσμπαλίδου.

«Παιδιά με κουκούλες, μπαλακλάβες, κράνη και μάσκες ξεκίνησαν να με προπηλακίζουν, να φωνάζουν «τι τράβηξες π@@@@να», «η κα@@@λα έβγαλε βίντεο» και αφού γύρισα και τους απάντησα πως δεν έχω βγάλει βίντεο, ξεκίνησα να κατεβαίνω για να βρω ένα πιο ασφαλές μέρος. Όσο κατέβαινα οι ύβρεις κλιμακώνονταν, τα άτομα που ήταν έξω απ΄το σχολείο με ακολουθούσαν και όσο με πλησίαζαν συσπείρωναν κι άλλους για να έρθουν προς το μέρος μου.

«Δείξε μας τι τράβηξες», «σβήσε τα βίντεο», «φέρε εδώ το κινητό να δούμε». Άτομα μου φωνάζουν, με πιάνουν, με σπρώχνουν, με τραβολογάνε. «Δε θα σε χτυπήσουμε, δεν θα σε πειράξουμε», λέει ένας. «Και γιατί μου πετάξατε μπουκάλι και πέτρα άμα δεν θέλετε να με πειράξετε;», φώναξα εγώ μέσα στην απόγνωση και στον τρόμο. Ο συνάδελφος όλη εκείνη την ώρα διατηρεί την ψυχραιμία του και προσπαθεί να τους εμποδίσει να πέσουν πάνω μου. «Αφήστε την κοπέλα!». Νιώθω πως τρέμει όλο το σώμα μου και πως θα λιποθυμήσω. «Κράτα καλά το κινητό, μη αφήσεις να στο πάρουν», σκέφτομαι συνέχεια. Ένα κορίτσι γύρω στα 17 ουρλιάζει εναντίον μου. Σκεφτόμουν πως κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει. Απελπισία. Εκείνα τα λεπτά δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

Πηγή: thesstoday.gr