ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης για φοιτήτρια στην Πάτρα! Της επιτέθηκε σκύλος μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου!

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία φοιτήτρια στην Πάτρα, όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη!

Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, πρόκειται για πρωτοετή φοιτήτρια ενώ υπογραμμίζει μιλώντας στο thebest.gr πως από το καλοκαίρι και μετά, το πρόβλημα με την ύπαρξη αδέσποτων στον χώρο του Πανεπιστημίου, βρίσκεται σε έξαρση.

«Στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων μπροστά στην Πρυτανεία και πριν λίγο επιτέθηκαν σε φοιτήτρια.  Αν είμαι υπεύθυνος εγώ να με εγκαλέσει ο Εισαγγελέας. Αλλιώς να εγκαλέσει τον υπεύθυνο», δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο Πρύτανης επισημαίνει πως έχει στείλει σχετικές επιστολές στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, «ο οποίος δεν απαντά και ισχυρίζεται πως το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος».

Αυτές τις μέρες ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με διά ζώσης φοίτηση και ο Πρύτανης εκφράζει τον προβληματισμό του. «Έχουμε πρωτοετείς φοιτητές, δεν είναι εικόνα αυτή του Πανεπιστημίου. Δεν έχω καμιά αντίρρηση αν είμαι υπεύθυνος, να καθίσω στο σκαμνί».

Στη φοιτήτρια δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά, «αλλά είναι αυτή η πρώτη εικόνα που πρέπει να έχει από το Πανεπιστήμιο. Δηλαδή δεν ανησυχεί κανένας»; διερωτάται ο κ. Μπούρας.

Προσθέτει μάλιστα πως στην επόμενη Σύγκλητο θα θέσει θέμα να ασκηθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Ο Δήμος έχει ισχυριστεί πως το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορώ να κλείσω τους δρόμους. Αυτό λέει ο κ. Δήμαρχος. Ιδιωτικός χώρος σημαίνει ότι μπορώ να απαγορεύσω την προσέλευση στον οποιοδήποτε κι ότι μπορώ να κλείσω και τους δρόμους» σχολιάζει ο. κ. Μπούρας.