ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης το νυχτερινό μπάνιο για δύο λουόμενους! Πού τους βρήκε το λιμενικό

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η νυχτερινή βουτιά για δύο νεαρούς λουόμενους στην Κρήτη, για τον εντοπισμό των οποίων χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού σώματος Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr οι νεαροί χάθηκαν ενώ κολυμπούσαν στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Φωτιάς και τελικά εντοπίστηκαν σε μία βραχονησίδα.

Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό των δύο 20χρονων ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα Φωτιά Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος ΠΙΡΟΓΑ Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τελικά το σκάφος ΠΙΡΟΓΑ Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.