GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφοδος» σε Σάμο και Ικαρία από τον Αρχηγό ΓΕΣ

Στην Σάμο που είναι ένα από τα νησιά τα οποία έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από το προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλά και την Ικαρία η οποία επίσης αποτελεί «πέρασμα» για τους διακινητές βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο βρέθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ») η οποία παίζει και θα συνεχίζει με εντονότερο ρυθμό να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτήρηση του Αιγαίου.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) στην Σάμο και την Ικαρία και  διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του συνόλου του προσωπικού.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στο σύνολο του προσωπικού, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν σε κοινωνικό και επιχειρησιακό επίπεδο και μετέβη στην έδρα του 4ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ) και του 79 Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής (ΤΜΧΕΘ), όπου συνομίλησε με τους χειριστές ταχυπλόων σκαφών.