GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφοδος» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από «γαλάζια» Βουλευτή

Με δύο εν ενεργεία στρατιωτικούς, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα της βαθμολογικής προαγωγής των Αξιωματικών Αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), εμφανίστηκε «γαλάζια» Βουλευτής στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στόχος να μπει στο τραπέζι η δρομολόγηση λύσης για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την έλλειψη ρητής πρόβλεψης του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους ως αξιωματικών στο άρθρο 37 του ν.4494/17.

Ο λόγος για την Ζέττα Μακρή, η οποία έχει κάνει μπαράζ παρεμβάσεων το τελευταίο διάστημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για διάφορα θέματα αρμοδιότητας του, σε βαθμό που κάποιοι να πιθανολογούν ακόμα και το να «ντυθεί στο χακί» όποτε γίνει ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την πλευρά της Ζ. Μακρή τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Υφυπουργός Αλκ. Στεφανής, ο οποίος παρευρέθη σε ένα μέρος της συζήτησης, ήταν γνώστες του ζητήματος, αναγνώρισαν την ηθική διάσταση της αδικίας που υφίστανται οι αξιωματικοί ΑΣΣΥ, ενώ διέγνωσαν την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης της ιεραρχικής ομαλότητας στο στράτευμα και δεσμεύθηκαν για την ταχύτερη δυνατή διευθέτηση του θέματος με νομοθετική παρέμβαση.