ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφοδος των αστυνομικών σε φυτώριο στην Καρδίτσα! Βρήκαν πάνω από 2000 χασισόδεντρα αλλά ούτε ίχνος των καλλιεργητών

Άφαντοι είχαν γίνει οι καλλιεργητές ενός τεράστιου και άριστα οργανωμένου φυτωρίου για την παραγωγή κάνναβης με χιλιάδες δενδρύλλια, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, της Ασφάλειας Καρδίτσας και της Ο.Π.Κ.Ε. στο δάσος που είχε στηθεί, σε μια ημιορεινή περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας!

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πλαίσιο της αξιοποίησης μιας πληροφορίας, αλλά δεν βρήκαν τους υπεύθυνους για την παράνομη καλλιέργεια. Στον χώρο βρέθηκαν 2.980 πλαστικά κεσεδάκια, σε 2.075 από τα οποία υπήρχαν δενδρύλλια κάνναβης ύψους 31 εκατοστών έτοιμα για μεταφύτευση. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν και άλλες εκτάσεις που, προφανώς, είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για να επεκταθεί το φυτώριο!

Ακόμη, κατασχέθηκαν αξίνες, φτυάρια και άλλα καλλιεργητικά εργαλεία, ένας ψεκαστήρας, πέντε κουλούρες ποτιστικών σωλήνων, ένας μουσαμάς, μια πλαστική δεξαμενή με νερό και είδη ρουχισμού που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Η Ασφάλεια Καρδίτσας διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών και σχημάτισε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βάρος αγνώστων.