ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασαν 51 τεθωρακισμένα Μ117 των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη – Θα θωρακίσουν μονάδες του Έβρου

Με δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασαν χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 51 άρματα Μ117 για τις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου, σύμφωνα με evros-news.gr.

Πρόκειται για μέρος από τα 180 Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 που αποτελούν δωρεά των ΗΠΑ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και είχαν παραληφθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Προστέθηκαν στα 174 που είχαν ήδη παραληφθεί παλαιότερα και παραχωρήθηκαν στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA).

Τα Μ117 χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Έτσι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα παρέλαβαν δυο αρματαγωγά που τα έφεραν σήμερα Παρασκευή και όλη την ημέρα, ειδικά οχήματα-αρματοφορείς του Ελληνικού Στρατού μετέφεραν τα 51 τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του Έβρου και τέθηκαν στην διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής.