ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν – Είναι αποφασισμένη για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

sthn-athhna-h-amal-alamountin-samaras

 

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έφτασε, το απόγευμα της Δευτέρας η Αμάλ Αλαμουντίν, όπου και την υποδέχτηκαν οι στενοί συνεργάτες της, Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών και ο δικηγόρος Νόρμαν Πάλμερ, στο γραφείο του οποίου εργάζεται η νιόπαντρη κυρία Κλούνει.

Όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους αναχωρώντας από το ξενοδοχείο, η Αμάλ Αλαμουντίν είναι πραγματικά ενθουσιασμένη και αποφασισμένη για την επανένωση των γλυπτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

Συγκεκριμένα η Αμάλ θα συναντηθεί με τον κ. Τασούλα αύριο Τρίτη στις 12.00 και παρόντες θα είναι επίσης οι Βρετανοί νομικοί Ν. Πάλμερ και Τζ. Ρόμπερτσον που τη συνοδεύουν.

Την Τετάρτη η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και οι Βρετανοί νομικοί θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» ανέφερε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers στην επίσημη ανακοίνωσή του.

Η Αμάλ μαζί με τους συνεργάτες της θα μείνουν στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου. Στόχος των δύο δικηγόρων είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.