ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγιναν από «κυνηγοί» χαλκού… εμπρηστές!

Έκαιγαν κλεμμένα καλώδια που είχαν κλέψει, για να λιώσουν το πλαστικό περίβλημα και έβαλαν φωτιά νεαροί Ρομά «κυνηγοί» χαλκού στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών!
Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 21, 22, 26 και 23 χρόνων είχαν παραβιάσει μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και είχαν «ξηλώσει» τα μήκους οκτώ χιλιομέτρων καλώδια χαλκού προκαλώντας φθορές αξίας 25.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα τους έβαλαν φωτιά για να γυμνώσουν τον χαλκό, χωρίς να υπολογίσουν ότι ο άνεμος θα έκανε τις φλόγες να ξεφύγουν!
Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει πυρκαγιά στην χορτολιβαδική έκταση, η οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί. Οι τέσσερις Ρομά είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν, αφήνοντας πίσω τους τα κλεμμένα καλώδια που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκών.
Μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας, την Δευτέρα συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 22χρονος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, περιλαμβάνονται οι άλλοι δυο συνεργοί τους που δεν εντοπίστηκαν στα όρια του αυτοφώρου.