ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Στο εδώλιο η 15χρονη και οι συνεργοί της για τη δολοφονία της μητέρας της

Η αδιαθεσία που αισθάνθηκε η μία από τους τρεις ανηλίκους που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα τον Νοέμβριο του 2020, αποκάλυψε πως η κατηγορουμένη, κόρη του θύματος, είχε μεταχθεί στο δικαστήριο χωρίς να έχει υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο κορονοϊού αλλά και ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου covid-19.

Ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η δευτεροβάθμια διαδικασία στο Εφετείο Ανηλίκων όπου δικάζονται, κεκλεισμένων των θυρών, η 15χρονη κόρη του θύματος και δύο αγόρια 16 και 17 ετών για την δολοφονία της 50χρονης, η κατηγορουμένη αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της απολογίας της. Τρεις ώρες μετά την έναρξη της δίκης, όταν η 15χρονη ανέφερε πως δεν αισθάνεται καλά και την ρώτησε η πρόεδρος αν υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό πριν την μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, το κορίτσι απάντησε αρνητικά. Φέρεται μάλιστα να είπε πως δεν είναι εμβολιασμένη. Έτσι η διαδικασία διακόπηκε, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των συνηγόρων για την έλλειψη -όπως τόνισαν- στοιχειώδους μέριμνας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί πως ανάλογο περιστατικό είχε δημιουργήσει ένταση και διακοπή της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» , όταν ο κατηγορούμενος είχε μεταχθεί στο δικαστήριο ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα μετά από νόσηση και νοσηλεία. Τότε μάλιστα ο εισαγγελέας είχε πει πως θα ζητήσει να διερευνηθεί γιατί δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την φυλακή.

Η δίκη ενώπιον του Εφετείου Ανηλίκων αφορά την δολοφονία της 50χρονης μητέρας της κατηγορουμένης, η οποία είχε βρεθεί στο σπίτι της δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη, με περισσότερα από 50 χτυπήματα στο πρόσωπο και στον λαιμό. Το έγκλημα, σύμφωνα με την δικογραφία, αποφάσισε η 15χρονη και εκτέλεσαν τα δύο αγόρια, με οικονομικό κίνητρο.

Μετά το έγκλημα οι τρεις ανήλικοι δράστες είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν και εντοπίστηκαν μετά από ώρες σε αυτοκίνητο στις Σέρρες. Το κορίτσι με τον έναν κατηγορούμενο, ρουμανικής καταγωγής, συνελήφθησαν αμέσως ενώ το δεύτερο αγόρι κατάφερε να ξεφύγει, επέστρεψε στο σπίτι του και πήγε στις αρχές ενώ ήδη ήταν καταζητούμενος.

Σε πρώτο βαθμό οι τρεις δράστες, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε ποινές κάθειρξης 8 ετών ο καθένας για ανθρωποκτονία από πρόθεση της οποίας φυσικοί αυτουργοί κηρύχθηκαν τα δύο αγόρια και ηθική αυτουργός η κόρη του θύματος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ