ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχαν στόχο σπίτια στη Φλώρινα! Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών

Εξαρθρώθηκε μια σπείρα στη Φλώρινα που είχε διαπράξει τουλάχιστον τρεις διαρρήξεις σε σπίτια και ερευνάται αν τα τέσσερα μέλη της εμπλέκονται και σε άλλες.

Όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. δυο οχήματα με επιβάτες τέσσερις Έλληνες ηλικίας 29, 36, 39 και 41 χρόνων.

Στο σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 41χρονο, ενώ το Ι.Χ. φορτηγό με οδηγό τον 36χρονο και επιβάτες τους άλλους δυο ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να παρασύρει τους αστυνομικούς, οι οποίοι το απέφυγαν την τελευταία στιγμή! Ο οδηγός τράπηκε σε φυγή με τα περιπολικά να τον καταδιώκουν και, αφού αποβίβασε σε άλλη περιοχή της Φλώρινας τον 29χρονο και τον 39χρονο οι οποίοι διέφυγαν πεζή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, συνέχισε την πορεία του.

Μετά από αρκετή ώρα, το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός, ενώ οι άλλοι δυο εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Φλώρινας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε, την ίδια ημέρα είχαν διαρρήξει τρία σπίτια και είχαν αρπάξει χρήματα χρυσαφικά και κοσμήματα. Στα δυο οχήματα που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν μετρητά ύψους 1.547 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες των σπιτιών.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργηματος για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις.