ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχε πολλά… ενδιαφέροντα ο κακοποιός! Συνελήφθη στη Φλώρινα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 51χρονος που παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ο 51χρονος Έλληνας που κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους είχε ρημάξει τα παντοπωλεία και τα καφενεία σε περιοχές της Φλώρινας, ενώ ταυτόχρονα έκλεβε χαλκό και εμπορευόταν λαθραία καπνικά προϊόντα!
Η δράση του διαλευκάνθηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι αξιοποίησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και έκαναν αιφνιδιαστικές εφόδους στα σπίτια του 51χρονου. Αρχικά, βρήκαν 140 τυποποιημένα πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι και οι δασμοί.
Στη συνέχεια ανακάλυψαν διάφορες συσκευασίες με τρόφιμα, φιάλες αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών και ένα καρότσι μεταφοράς κιβωτίων. Όπως αποκαλύφθηκε, τα είχε κλέψει από δύο παντοπωλεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, που επίσης είχε κλέψει από τις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης. Όλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Τέλος διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρήξει τους τελευταίους μήνες εννέα παντοπωλεία και καφενεία, από τα οποία είχε κλέψει διάφορα προϊόντα. Ο 51χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία για κλοπές και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα που σχηματίστηκε σε βάρος του, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρανομίες.