ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είχε πρηστεί το χέρι» λέει ο πατέρας της 4χρονης που τη δάγκωσε οχιά

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφού είχε προηγηθεί δάγκωμα οχιάς σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο.

Ο πατέρας του κοριτσιού μίλησε για το παιδί του και περιέγραψε τις στιγμές αγωνίες, που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του. «Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha.

«Ακόμα είναι στάσιμη η κατάσταση. Τις κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο. Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω η οχιά. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» συμπλήρωσε παράλληλα.

Εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό

Όπως αναφέρθηκε, το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς εμφάνισε αλλεργία στον αντιοφικό ορό που του χορηγήθηκε.

Ειδικότερα, το παιδί εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στο δεύτερο νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όταν του χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του αντιοφικού ορού. Για αυτό το λόγο κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα, σήμερα, όπου νοσηλεύεται πλέον σε σταθερή κατάσταση.