ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες από drone αποκαλύπτουν τις ζημιές στο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού μετά τη σύγκρουση

Νέες εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27/10) στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά ανάμεσα στο ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού και φορτηγό πλοίο.

Το «Καλλιστώ» βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (27/10) καθώς παρουσίασε εισροή υδάτων και ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ ξεκίνησε η προανάκριση για το ναυτικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, το «arxipelagos.gr» δημοσιεύει πανοραμικές φωτογραφίες και βίντεο από drone που δείχνουν από ψηλά τη ζημιά στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Και έτσι γίνονται αντιπληπτές οι μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το «Καλλιστώ», που είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP), προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής αλλά δεν είναι λαμαρίνα. Η πρύμνη του ναρκαλιευτικού «Καλλιστώ» έχει αποκοπεί σχεδόν ολόκληρη.

Υπενθυμίζεται Το ναυτικό ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί όταν το τεράστιο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «Maersk Launceston» με σημαία Πορτογαλίας που είχε αναχωρήσει από την περιοχή την Ψυττάλεια με προορισμό το Τσανακαλέ της Τουρκίας διασταυρώθηκε με το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού που είχε αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Για άγνωστο λόγο το εμπορικό πλοίο χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα την πρύμνη του πολεμικού σκάφους.