ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία – 670 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη η καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel σε πολλές περιοχές της χώρας. Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία που δοκιμάζεται από την φονική κακοκαιρία, με την νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Πλημμύρισε ο Βόλος, άνοιξαν δρόμοι ενώ η μισή πόλη έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο. Καταστροφές, μικρότερης έκτασης καταγράφηκαν και σε Λάρισα και Ηλεία.

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 εστάλη, το μεσημέρι στους κατοίκους της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Πιερίας, των Σποράδων και της Φθιώτιδας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει αύριο το πρωί την Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία αύριο θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, η Πυροσβεστική έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 670 κλήσεις εκ των οποίων:

Στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.
Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και
Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου