ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες βανδαλισμού σε νεκροταφείο! Στόχος ιερόσυλων οι φωτογραφίες των νεκρών!

Εικόνες ντροπής σε νεκροταφείο της Λαμίας, μετά το βανδαλισμό του από ιερόσυλους.

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της κοινότητας Aνθήλη στη Λαμία, όταν πήγαν να φροντίσουν τα μνήματα συγγενών τους στο κοιμητήριο της περιοχής και βρέθηκαν μπροστά σε εικόνες βανδαλισμού που είχαν στόχο τις φωτογραφίες των νεκρών!
Στο διάστημα της νύχτας, άγνωστοι είχαν σπάσει τα κάδρα με τις φωτογραφίες και, όσες δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν, τις είχαν βάψει με σπρέι! Για την πρωτοφανή βεβήλωση της μνήμης των εκλιπόντων ενημερώθηκε η Ασφάλεια Λαμίας, οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να ανακαλύψουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των θρασύτατων δραστών.

Αρχαία Ολυμπία
Εκτεταμένους βανδαλισμούς και φθορές προκάλεσαν άγνωστοι βέβηλοι στο νεκροταφείο του Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, καταστρέφοντας τα μνήματα για να ξεκολλήσουν τα μπρούτζινα ανθοδοχεία, ενώ άρπαξαν και όλα τα μεταλλικά καντήλια και θυμιατήρια, προφανώς με σκοπό να τα πουλήσουν σε μάντρες ανακύκλωσης.

Πιθανότατα, οι ίδιοι δράστες έσπασαν και τα τζάμια στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην άλλη πλευρά του χωριού. Και για τα δυο περιστατικά ενημερώθηκε η Αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.