ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελέας για τον «αστυνομικό» που καταγγέλλει πως «ομάδες μεταφέρουν στους σάκους τους καπνογόνα οπαδών»

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες που αναφέρονται σε φερόμενη πλημμελή διαχείριση περιστατικών οπαδικής βίας από αστυνομικούς με εντολές ανωτέρων τους, καθώς και σε φερόμενο ρόλο απόστρατων αστυνομικών σε ομάδες.

Άνθρωπος που δήλωσε ότι είναι αστυνομικός μίλησε στο ραδιόφωνο του Metropolis Θεσσαλονίκης και υποστήριξε: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο Σώμα, έχουν βλέψεις για να αναλάβουν θέσεις στις ΠΑΕ».

Όπως ισχυρίστηκε επίσης, «μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, αυτά που μπορούν να σκοτώσουν. Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, τα γνωρίζει αυτά».

Ο ανώνυμος καταγγέλλων ισχυρίστηκε επίσης ότι «ήμουν παρών κατά την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια, γιατί είχα δεχτεί σαφή εντολή, και μετά ήρθαν τρεις οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας και πήραν τα σακίδια», για να προσθέσει ότι όταν το ανέφερε στους ανωτέρους του, η απάντηση ήταν ότι «θα πάτε στο Σουφλί και εσύ και ο συνάδελφος που είχες δίπλα σου»