ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισέβαλε με χειροβομβίδα σε κατάστημα στη Νίκαια και απείλησε ότι θα τραβήξει την περόνη

Ένας 48χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν δίστασε να απειλήσει με χειροβομβίδα υπάλληλο καταστήματος επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην περιοχή της Νίκαιας.

Δύο ημέρες νωρίτερα ο 48χρονος είχε μπει ως πελάτης στο κατάστημα και παρέδωσε για επισκευή κινητό τηλέφωνο, το οποίο ισχυρίστηκε στον υπάλληλο ότι ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια, στο κατάστημα μετέβη άλλος άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και εντόπισε την τοποθεσία του μέσω συστήματος γεωεντοπισμού.

Αφού ο άντρας αυτός απέδειξε με τα απαραίτητα στοιχεία ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δικό του, την κλοπή του οποίου δεν είχε δηλώσει στις Αρχές, ο υπάλληλος του καταστήματος του το παρέδωσε.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ξανά ο 48χρονος στο κατάστημα και όταν διαπίστωσε ότι το κινητό είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, εξύβρισε τον υπάλληλο και τον απείλησε με χειροβομβίδα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, το οποίο ανέλαβε την έρευνα.

Η χειροβομβίδα κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί προς εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.