ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν διακοπές με… διαρρήξεις!

Διαρρήξεις σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και τουριστικά καταλύματα έκαναν δύο αλλοδαποί που βρίσκονται για διακοπές στη χώρα μας!

Οι δύο αλλοδαποί, μέσα σε ένα δεκαήμερο, διέπραξαν συνολικά εννέα κλοπές στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, πέντε από τις οποίες στην Πάρο και τις υπόλοιπες τέσσερις στη Σαντορίνη.

Σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πάρου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες που είχαν δράσει στην Πάρο από τις 25 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου και στην Σαντορίνη την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι δύο αλλοδαποί που έκλεβαν χρήματα, τιμαλφή και χρηματοκιβώτια με το περιεχόμενο τους, καθώς και προσωπικά αντικείμενα των παραθεριστών, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Πάρο, όπου συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν ως προϊόντα κλοπής, αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η διερεύνηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν διαρρήξει τουριστικά καταλύματα και σε άλλα νησιά.