ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν μήνυση σε πέντε καθηγητές της κόρης τους! Τι καταγγέλλουν!

Μήνυση κατά πέντε καθηγητών γυμνασίου στην Κέρκυρα κατέθεσαν οι γονείς μαθήτριας, κατηγορώντας τους για σχολικό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό της κόρης τους.

Ανάμεσα σε όσα ισχυρίζονται, η  επίθεση από τον καθηγητή της μουσικής. Το κορίτσι τον ρώτησε γιατί γράφουν τεστ γεωγραφίας στο μάθημά του και εκείνος βγήκε, όπως υποστηρίζουν, εκτός εαυτού.
Οι γονείς ισχυρίζονται στην καταγγελία τους, ότι ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει “σκάσε θα φας σφαλιάρα”. Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει και της είπε ότι είναι άχρηστη, να πάει με αστέγους, ότι έχει νοητική στέρηση, ότι είναι ανάπηρη και ότι μόνο για εκεί κάνει. Την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την πήγε στο γραφείο της διευθύντριας.

Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας Β’ γυμνασίου κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από 10 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της.

Δείτε ένα άλλο περιστατικό που καταγγέλλουν οι γονείς

«Κατά την ώρα του μαθήματος των Αγγλικών, η καθηγήτρια της έκανε παρατήρηση επειδή καθόταν στραβά στην καρέκλα και πιο συγκεκριμένα το ένα πόδι ήταν στο μπροστά μέρος της καρέκλας και το άλλο στο πλάι. Υπάκουσε, αλλά μετά ξεχάστηκε επειδή έτσι συνήθιζε να κάθεται γενικά και τότε η καθηγήτρια των Αγγλικών την έπιασε από τα μαλλιά και τραβώντας τα, της έσπρωξε το κεφάλι προς τα εμπρός. Στο διάλλειμα διαμαρτυρήθηκε για αυτό στην διευθύντρια, η οποία της απάντησε: «σε παρακαλώ φύγε τώρα από το γραφείο!». Επικοινώνησα τηλεφωνικά εγώ η μητέρα της μαθήτριας με τη Διευθύντρια, η οποία μου είπε: «Σιγά τι έγινε τώρα..δεν ήταν και κάτι σοβαρό!» Όταν δε της ζήτησα να παρατηρήσει την καθηγήτρια ώστε να αποφύγει ξανά τέτοιες ενέργειες, επανέλαβε: «Σιγά τώρα…»