ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση από την Πυροσβεστική για πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες ηλικάς 30 – 40 ετών

Έκκληση από την Πυροσβεστική σε εθελοντές πυροσβέστες, που είναι πιστοποιημένοι και ηλικίας από 30 έως 40 ετών, να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Από το απόγευμα της Τρίτης (19.07.2022) όταν ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα, πυροσβέστες αλλά και εθελοντές δίνουν ασταμάτητα τη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα.

«Η κούραση του πυροσβέστη αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας στην εκπομπή OnLine στον ΣΚΑΙ.

Συνολικά υπάρχουν 4.000 πιστοποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες και σε αυτούς κάνει έκκληση η Πυροσβεστική για να βοηθήσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης σε Πεντέλη, Διώνη, Παλλήνη, Ντράφι.

«Μιλάμε για πιστοποιημένους εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος, που από χθες επιχειρούν να πυκνώσουν τις θέσεις τους», είπε ο Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Κάνω έκκληση στους πιστοποιημένους εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος για ενίσχυση των δυνάμεων, γιατί η κούραση του πυροσβέστη αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη. Πρέπει να ξεκουραστούν αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά.