3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έκλεισαν το παιδί σε δωμάτιο και το απειλούσαν!» – Νέα καταγγελία για την «Κιβωτό»!

Την κατάσταση που κυριαρχούσε στην δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό κατήγγειλε θεία 11χρονης, πρώην φιλοξενούμενης της ΜΚΟ.

«Η μητέρα είχε πολύ άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της. Η οικογένεια όμως αυτή, η γιαγιά και ο παππούς, επειδή ”έφαγαν” απόρριψη από τα παιδιά τους, δημιουργούσαν προβλήματα στο ζευγάρι. Είχαν όμως πολύ καλές σχέσεις με την Κιβωτό» απάντησε σε ερώτηση για το πώς βρέθηκε η 11χρονη στην δομή.

«Προσπαθούσαν να βγάλουν ότι δεν ήταν καλή η συμπεριφορά των γονέων με το παιδί, δεν ανακάλυψαν τίποτα από αυτά, ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα, και το παιδί πήγε προσωρινά στην Κιβωτό» κατήγγειλε.

Η θεία της 11χρονης κατήγγειλε ότι απειλούσαν το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά της.

«Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι  δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του. Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ”μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ” κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος».

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η 11χρονη ήταν στην δομή του Κολωνού, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έμεναν εκεί τα παιδιά.

«Ερχόντουσαν με λεωφορείο από κάποια σπιτάκια του Πειραιά. Από το παιδί μάθαμε ότι ερχόταν με το λεωφορείο, συνεπώς οι συγγενείς δεν μπορούσαν να δουν που μένουν τα παιδιά».

«Όταν ήταν να πάω εκεί, οι γονείς το συζητούσαν και μου είπαν ”θα σας δώσουμε ρούχα”. Με τις ετικέτες τα ρούχα. Τα αφήσαμε όλοι οι γονείς κι εγώ. Και όταν φτάσαμε εκεί, γυρίζουν και μου λένε ”Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;».

Επιπλέον η θεία της 11χρονης περιέγραψε και την κατάσταση του παιδιού όσο διαβιούσε μέσα στην Κιβωτό. «Το παιδί, πρώτον και κύριον, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο».

Σε ερώτηση αν στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που έμεινε το κορίτσι στην δομή συνάντησε η οικογένεια τον πατέρα Αντώνιο απάντησε: «Μα δέχθηκε ποτέ; Τον παρακαλούσε η μητέρα μου να του μιλήσει. Και δεν έβγαινε στην ηλικιωμένη τη γυναίκα, που μπορούσε να είναι η μητέρα του, να μιλήσει».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA