ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεψε, έφυγε και… ξαναγύρισε για να ολοκληρώσει το «έργο» του! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Στις 20:45 το βράδυ, ο οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητο στην οδό Χατζηχρήστου, στο Κουκάκι. Πολυσύχναστος δρόμος, λίγα μέτρα από το μουσείο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 22:30, ένας άνδρας μ’ ένα μηχανάκι περνά δίπλα από το αυτοκίνητο. Κοντοστέκεται… γυρνά λίγα μέτρα πίσω… κοιτά στο πίσω κάθισμα κι ύστερα φαίνεται να απομακρύνεται…

Ένα λεπτό μετά, πεζός αυτή τη φορά, ο ίδιος άνδρας, επιστρέφει. Έχει βγάλει το κράνος όμως, φορά καπέλο και μάσκα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να κινεί υποψίες. Δεν χάνει καθόλου χρόνο. Κοιτάει πρώτα αν είναι η πόρτα ανοιχτή… Άτυχος. Ύστερα βγάζει από τη τσέπη του το ειδικό μικρό σφυράκι για θραύση κρυστάλλων και σπάει το τζάμι, χρησιμοποιώντας ως… «σιγαστήρα» ένα κομμάτι πανί.

Το ίδιο πανί στη συνέχεια το χρησιμοποιεί για να ανοίξει τις πόρτες, χωρίς να αφήσει αποτυπώματα. Πρώτα τη μπροστινή… κι ύστερα τη πίσω πόρτα απ’ όπου παίρνει ένα τσαντάκι και φεύγει. Η διάρρηξη διαρκεί μόλις ένα λεπτό.

Πιθανότατα απομακρύνεται, γιατί βλέπει κόσμο να πλησιάζει… Αν και όσοι περνούν, δεν παρατηρούν το σπασμένο τζάμι του αυτοκινήτου…

Ένα λεπτό αργότερα, ο κλέφτης, απτόητος, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και συνεχίζει. Ανοίγει το πορτμπαγκάζ… ύστερα ξαναανοίγει τη πίσω πόρτα, αρπάζει δύο γεμάτες βαλίτσες αυτή τη φορά… και φεύγει ένα λεπτό μετά ξανά σαν κύριος.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA.