ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεβαν από λιπάσματα μέχρι και ζώα!

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας που τους εντόπισαν στο Μεσολόγγι, καθώς αποπειράθηκαν να κλέψουν ζώα από έναν στάβλο σε περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά δεν τα κατάφεραν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που επέβαιναν οι τρεις επίδοξοι ζωοκλέφτες στη νέα εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, όπου έκαναν έρευνα και στο εσωτερικό του βρήκαν έναν σιδερολοστό, έναν ηλεκτρικό τροχό, έναν φακό κεφαλής, δυο ψαλίδια, τρεις δίσκους κοπής, μια τριχιά και δυο ζευγάρια γάντια. Κατά τις σωματικές έρευνες που έγιναν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους 1.060 ευρώ και 48.600 σε ξένα χαρτονομίσματα και τα κατέσχεσαν, μαζί με τρία κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα sim.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τις 13 Ιανουαρίου ως τις 9 Μαρτίου, οι δυο από τους δράστες είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε μια αποθήκη, ένα κατάστημα και ένα βουστάσιο, από τα οποία έκλεψαν μια μοτοσικλέτα, 23 τσουβάλια με λιπάσματα, ένα μοσχάρι, 45 δοχεία με ελαιόλαδο και 18 κουλούρες με σπάγκο, συνολικής αξίας 7.210 ευρώ.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ζωοκλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το όχημά τους κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης των κλοπών.