ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεβε οχήματα και μετά τα πουλούσε μέσω… αγγελιών!

Ένας 41χρονος συνελήφθη στην Καστοριά, καθώς εμπλέκεται σε τουλάχιστον μια απάτη, ενώ η Ασφάλεια ερευνά και άλλες τρεις περιπτώσεις.

Ο 41χρονος αναρτούσε στο διαδίκτυο αγγελίες με τις οποίες πουλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, τα στοιχεία των οποίων πλαστογραφούσε.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του απατεώνα από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και διαπίστωσαν ότι επιχείρησε να πουλήσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 15 Οκτωβρίου στην Ασφάλεια Τούμπας- Τριανδρίας. Μάλιστα, ο δράστης είχε παραποιήσει τον αριθμό πλαισίου και του είχε βάλει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Ο 41χρονος συνελήφθη με συντονισμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καστοριά και στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην πόλη άλλα τρία οχήματα για τα οποία είχε αναρτήσει αγγελίες και τα διέθετε προς πώληση. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται, ερευνάται αν τα στοιχεία κυκλοφορίας των τριών αυτοκινήτων είναι γνήσια ή αλλοιωμένα, ώστε να διαπιστωθεί αν και από πού έχουν κλαπεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 41χρονου για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.