Αίσθηση προκαλεί καταγγελία από εκπαιδευτικό πως εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το σπίτι που νοίκιαζε πριν λήξει το συμβόλαιο και ο ιδιοκτήτης για να την αναγκάσει να φύγει της έκοψε το ρεύμα, το νερό και την άφησε χωρίς πόρτα εν μέσω κακοκαιρίας.
Η ιστορία της εκπαιδευτικού που έχει πάρει μετάθεση στην Κρήτη δημιουργεί έντονο προβληματισμό και καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα Χανιά και κυρίως εκείνοι που έρχονται για λίγους μήνες στην πόλη, λόγω δουλειάς, όπως δάσκαλοι, γιατροί.
Η γυναίκα βρέθηκε κυριολεκτικά εν μια νυκτί χωρίς ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της και ο ιδιοκτήτης την έδιωξε από το σπίτι χωρίς καμία προειδοποίηση και μάλιστα πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία αποχώρησης. Η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να ζητήσει άδεια από την εργασία της καθώς δεν είχε που να μείνει και έφυγε το ίδιο βράδυ από το νησί με το πλοίο της γραμμής. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νησί βρήκε σπίτι μέχρι τις 7 Ιουνίου το οποίο θα αναγκαστεί να αφήσει (για να νοικιαστεί σε τουρίστες) και εκείνη θα μείνει σε κάμπινγκ μέχρι τις 30 Ιουνίου που τελειώνουν τα σχολεία.