ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη γεωπληροφοριακή πλατφόρμα από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη χρήση της διαδικτυακής γεωπληροφοριακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου«Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00-13:00 στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

09.30 – 10.00              Προσέλευση προσκεκλημένων

10.00 – 10.10              Εναρκτήριος χαιρετισμός

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

10.10 – 10.25              Η επιστημονική βάση και οι άξονες πολιτικής προστασίας για την Περιφέρεια Αττικής για πλημμύρα, πυρκαγιά και σεισμό

Δρ. Χαράλαμπος Κοντοές, Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Επιστημονικός Υπεύθυνος της Επιχειρησιακής Μονάδας

BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Ε.Α.Α.

10.25 – 11.10              Εκτίμηση του κινδύνου πυρκαγιάς σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη, Χαμολιά, Βραυρώνα) και του Δήμου Λαυρεωτικής (Λαύριο, Κερατέα, Κακή Θάλασσα, Κάτω Ποσειδωνία, Κάτω Σούνιο)

Δρ. Νίκος Σταθόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Ε.Α.Α.

11.10 – 11.40             Εκτίμηση του κινδύνου πλημμύρας του ρέματος Πικροδάφνης (πληττόμενα γεωγραφικά τμήματα των Δήμων Αλίμου, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού) και του ρέματος Γιώργη (πληττόμενα γεωγραφικά τμήματα του Δήμου Μεγαρέων)

Αλεξία Τσούνη, επιστημονική συνεργάτις της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Ε.Α.Α.

11.40 – 11.50              Διάλειμμα

11.50 – 12.00              Εκτίμηση του κινδύνου σεισμού στους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και Φυλής

Δρ. Νίκος Σταθόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Ε.Α.Α.

12.00 – 12.20              Επείγουσα εκτίμηση των κινδύνων πλημμύρας-διάβρωσης-κατολίσθησης στις λεκάνες απορροής της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν περισσότερο από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 (Σχοίνος, Βαρυμπόμπη, Βίλια)

Αλεξία Τσούνη, επιστημονική συνεργάτις της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ./Ε.Α.Α.

12.20 – 13.00              Q&A – Συζήτηση