ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρυβαν μέχρι και καλάσνικοφ σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Καλάσνικοφ, πιστόλια, χασίς  και πυροκροτητές ήταν μεταξύ όσων εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σε αυτοκίνητο, μετά την εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Αλβανούς (39, 30 και 23 ετών), που συνδέονται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας 25χρονου που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε καντίνα στην περιοχή της Πυλαίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα οχήματά τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρήκαν, μεταξύ άλλων, δύο κλειδιά από οχήματα, το ένα από τα οποία ήταν γεμάτο όπλα και ναρκωτικά.
Στο όχημα που βρέθηκε στην ίδια περιοχή όπου έγιναν οι συλλήψεις, εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα 30 φυσιγγίων, δύο πιστόλια με γεμιστήρες, σιγαστήρες αλλά και πυροκροτητές. Επίσης, βρέθηκαν 28 κιλά χασίς που είχε αφήσει η εγκληματική οργάνωση στο όχημα.
Για την υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά, όπλα, πλαστογραφία, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.
Ο 39χρονος, που κατηγορείται ως εγκέφαλος της οργάνωσης και ήταν γνωστός στις Αρχές, όπως και οι δύο συνεργοί του, απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή και, μετά τα τελευταία ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο.