ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρυβε το ψεύτικο πιστόλι της ληστείας μέσα στην… σόμπα του σπιτιού του!

Μέσα σε μια ηλεκτρική σόμπα που είχε στο σπίτι του στον Πύργο, φύλαγε κρυμμένο το πιστόλι replica με το όποιο είχε ληστέψει μια ηλικιωμένη μαζί με τρεις ομοεθνείς του ένας 27χρονος Αλβανός κακοποιός. Ο δράστης συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Ηλείας, όπως και ένας 26χρονος συνεργός του που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ ο 26χρονος κρατείται προκειμένου απολογηθεί. Εντάλματα έχουν εκδοθεί και για άλλους δυο συμπατριώτες τους ηλικίας 27 και 22 χρόνων, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται. Και οι τέσσερις κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι Αλβανοί ληστές είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου στο σπίτι μιας 77χρονης στον Άγιο Ηλία Πύργου παραβιάζοντας μια βοηθητική πόρτα, την είχαν χτυπήσει και την είχαν απειλήσει με το ψεύτικο πιστόλι, για να την υποχρεώσουν να τους δώσει τις οικονομίες της. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου ερευνούν αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.