ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα πέντε μέλη της που ζήτησαν την σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στην κλήση για το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου της Ένωσης Χρ. Σεβαστίδη, εκτός από τους Συμβούλους καλούνται να παραστούν και οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Τα θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως καταγράφονται στην κλήση είναι τα εξής:

– Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.

– Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,

– Το από 17/1/2010 αίτημα των κ.κ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.

Πρόκειται για το αίτημα των πέντε μελών για σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να διασφαλιστεί, όπως αναφέρουν, ο σεβασμός του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης.