3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός φυλακής 21 από τα 28 καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής με 28 στελέχη της να καταδικάζονται.

Σήμερα, μετά και την πρόσφατη είδηση της αποφυλάκισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, διαπιστώνει κανείς ότι εκτός φυλακής είναι οι 21 από τους 28 καταδικασθέντες!

Στους 21, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, αλλά η ουσία είναι πως κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, Γιώργος Ρουπακιάς τιμωρήθηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης και βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, εκτίει την ποινή του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κρατείται επίσης στο Δομοκό, όπως και ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ήταν ηγετικός στέλεχος της Χρυσής Αυγής Πειραιά, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, λίγο πριν το Πάσχα αποφυλακίστηκε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ εκτός κελιού με περιοριστικούς όρους κυκλοφορούν οι Γιώργος Γερμενής και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Στη λίστα των ελεύθερων είναι και οι Νίκος Μίχος, Γιώργος Πατέλης (πυρηνάρχης της Νίκαιας), Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Παπαβασιλείου, Γιώργος Τσακανίκας, Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Κούζηλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιµόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ